Огнян Минчев: Цикълът е затворен! Българската олигархия е зад Слави Трифонов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Райчев в класическа роля – лобист на ДПС. Протестните партии си били намерили “ново зло” – ДПС. Вместо да се придържат към “единственото зло” – към единствения злодей ББ и ГЕРБ.

Не стига това, ами изкарали и Слави агент на ДПС. Лоши протестни партии! Пречат на Райчев § Со. да натоварят общественото недоволство на гърба на слугите, за да запазят господарите им за следващия цикъл на грабеж. Социологическият монопол в България върви в пакет с абонамент за системна медийна манипулация в полза на ядрото на българската олигархия. Цикълът е затворен.

Независимите социологически агенции бяха почти унищожени. Социологическият картел получава и пропагандира данни, които може свободно да манипулира. Това е част от една по-обща публична стратегия за подкрепа на олигархичните кръгове и интереси в политиката – и преди всичко на ядрото на българската олигархия, чийто основен политически посредник е Сараят.

 

Затова Райчев плаче за ДПС. Лукаво приравнява отрицанието на ДПС като политически израз на Сарая с атака срещу “българските турци”. Не, не е атака срещу българските турци. Атака е срещу ядрото на българската оолигархия, което настоящата криза разголи малко повече от обикновено – малко повече от предишните политически кризи, свързани с тройната коалиция, с управлението през 2013-2014 г.

Слушайте Райчев – той показва, че сарайско-библиотекарските кръгове се мобилизират зад възможността да подкрепят Слави и абсурдното му политическо присъствие, за да избегнат задълбочаване на кризата и по-нататъшно разголване на олигархичния контрол върху държавата. Райчев е недоволен. ДБ отказва да бъде измамена и опакована като доброволен инструмент за ново олигархично управление.

ГЕРБ отказва да направи услуга – да излезе от зала за да облекчи кворума за избиране кабинета на Слави. Ще се наложи този кабинет да бъде открито гласуван с подкрепата на БСП и ДПС.

В този формат обикновено са избирани най-арогантните управления на олигархичното задкулисие в България – кабинетът “Беров”, тройната коалиция, коалицията “Орешарски”. Днес подобна подкрепа – подобен избор биха били открито пейоративни.

Райчев, тревожи се!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар