Ограждат с бодлива тел заведенията край Капъкуле заради мигрантите

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Областната управа в пограничния град Одрин е разпратило нареждане до собствениците на крайпътни заведения по пътя към Капъкуле, където обикновено паркират ТИР-ове, да ги обградят с огради с бодлива тел. Мярката цели защита на шофьорите на ТИР-ове от опитите на нелегалните мигранти да се промъкват в камионите в района на турско-българската граница.

„Нелегалните мигранти правят опити да се крият в ТИР-овете, които паркират в крайпътните заведения за почивка по пътя към Капъкуле, особено през нощта. Режат брезентите на камионите и се скриват в тях, за да преминат нелегално през границата. Това положение е заплаха за сигурността на шофьорите и за външната ни търговия, забавя се трафикът на ТИР-овете и доставката на товарите. За тази цел около крайпътните заведения да бъдат изградени 2,5-метрови бетонни стени, обградени с бодлива тел. Срокът за изпълнение е до 1 януари 2022 г.“, се посочва в наредбата на валийството.

По данни на митническите власти през Капъкуле на път към Капитан Андреево дневно преминават по около 1300 броя ТИР-ове.


Снимка: YouTube скрийншот

В последно време са зачестили опитите на нелегални мигранти тайно да се промъкват в ТИР-овете, докато са паркирани, за да избягат през границата към България.

Когато в камион бъдат открити нелегални мигранти, се налага парична глоба на шофьора, понякога се стига до задържане от съдебните власти, а ТИР-ът и товарът се конфискуват.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар