Огромен алигатор в океана изненада плажуващите в Алабама (снимки/видео)

Огромен алигатор в океана изненада плажуващите в Алабама (снимки/видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Алабама има много алигатори. Но колко от тях се радват на ден на плажа, пита Асошиейтед прес.

Агенцията съобщава, че наскоро едно такова животно било забелязано да се носи по вълните край остров Дофин, като се поклащало спокойно близо до печащите се и нагазилите във водата хора.Мат Харвил, 27-годишен жител на Мобил, се натъкнал на алигатора на 7 май, докато бил на плажа и правел снимки с приятелката си за обявяване на бременност.


Той казва, че влечугото изглежда се е наслаждавало на слънцето и леко разбиващите се вълни, което привлякло няколко плажуващи да го разгледат отблизо – но не прекалено близо, предава БТА.


“То изобщо не съскаше, не се нахвърляше и не отваряше уста”, казва Харвил. “Изглеждаше сякаш наблюдаваше какво се случва.”

Харвил направил снимки и видеоклипове на алигатора, за да ги покаже на семейството и приятелите си. Публикацията му във Фейсбук събра 3000 споделяния.

“Нещата, които никога не си мислиш, че ще видиш”, е заглавието, което той постави на фотосите. “За първи път виждам алигатор на остров Дофин. Насочва се към западния край, бъдете внимателни”.

Алигаторите се срещат в цяла Алабама в соленоводните заливи и естуари, казва Мариана Голдин, координатор на информационните дейности в Департамента за опазване на околната среда и природните ресурси на Алабама.

“Не е необичайно да ги видите в Мексиканския залив, тъй като те могат да понасят различни нива на соленост”, каза тя в имейл.

Харвил каза, че никога преди не е виждал алигатор в Мексиканския залив.

“От тогава не искам да стъпвам във водата!” – каза той.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар