Огромен пожар избухна в нефтени складове в Ливан (снимки и видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пожарникари потушиха огромен пожар, избухнал днес в резервоар в едно от основните петролни съоръжения в южната част на Ливан, предаде Асошиейтед прес.

Енергийният министър Уалид Фаяд каза, че пожарът е започнал, докато работници прехвърляли бензин от един резервоар в друг в съоръжението в крайбрежния град Захрани. Изгорели са почти 250 000 литра бензин, пожарът е продължил повече от три часа. Не се съобщава за пострадали.

В близост до съоръжението се намира и една от големите електроцентрали в страната. Ливан от месеци се бори с енергийната криза и недостига на горива. Стигна се до спирания на тока, продължаващи до 22 часа на ден.

„Ситуацията сега е почти напълно овладяна“, каза Фаяд за пожара. Според него бензинът в резервоара е бил предназначен за ливанската армия. 

Според държавната информационна агенция причините за пожара все още не са изяснени.


Петролният комплекс в Захрани се намира на около 50 километра южно от Бейрут. Близо е до една от основните електроцентрали в Ливан, която спря работа преди два дни заради недостиг на гориво.

На 4 август 2020 г. експлодираха стотици тонове амониев нитрат, складирани на пристанището в Бейрут. Ввзривът уби 200 души и значителна част от столицата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар