Огромен! Румен Радев в лицето на САЩ: Свалете си ръцете от България, тя не е ваша!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът на Република България продължава да я брани с всички сили. Румен Радев е на мнение, че държавата ни сама трябва да определя своята политика.

В момента обаче не е така. От доста години САЩ се меси във вътрешните дела на България. Доказателство за това е реакцията на американското посолство след парламентарните избори у нас.

Само преди няколко дни посланикът на САЩ Херо Мустафа се срещна с ген. Радев. Пред медиите бе съобщено, че срещата е заради инициативата „Три морета“, писа Epicenter.bg. Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов обаче твърди, че САЩ са свикали тази среща, за да подскажат на президента, че на всяка цена трябва да бъде съставено правителство в момента и то да бъде отново с проамериканска насоченост.

Румен Радев не предаде България

Мустафа обаче била сюрпрезирана неприятно, когато президентът й заявил, че съставянето на правителство е работа на българския парламент, а не на американския. По този начин той ясно й показал, че не възнамерява да играе по свирката на Великите сили и за него България трябва да е независима страна.

От своя страна това още повече ще озлоби американците срещу Радев. Те вече са му вдигнали мерника заради упорития му отказ да критикува Русия. Не обели и дума срещу Путин при задържането на Алексей Навални, същото стори и при откриването на руските шпиони у нас. Това откровено не устройва САЩ, които държат България да остане под пълен техен контрол.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар