бойко борисов лъжа

Огромен скандал! В България селяните не избивали прасетата си по препоръка на властта, а просто ги усвоявали доброволно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Според доклад на Европейската комисия по безопасност на храните в България, властта не е принуждавала селяните да си избиват животните в задните дворове чрез заповеди за избиване, а просто са дали на хората възможност да си усвоят собственото производство в задните дворове доброволно!!!

Доклада е базиран на база данни от доклад на БАБХ, който само преди няколко дена е постъпил в Европейската комисия по безопасност на храните в Брюксел.

Според еврочиновниците в България няма насилствено избиване на животни, както и принуждаване на стопани да избиват животните си, заради африканската чума по свинете, защото според БАБХ и министерството на земеделието на България, хората доброволно са си усвоили производството в задните дворове, разбирайки опасността от възникване на епидемия по свинете, заради съмнения, че има чума в страната по свинете. Също така от Брюксел все още нямат ясното в България дали има или няма чума, понеже всички проби подадени на френската лаборатория „Сирад“ все още са с неизвестен резултат.
Припомняме, че вчера същата тази лаборатория „Сирад“ изнесе данни, че в България никога не е имало чума по дребните преживни животни, които бяха избити уви според местните власти пак доброволно, пак заради чума само преди една година, като най – засегнати от мерките на БАБХ бяха в регион „Странджа“. Според румънски евродепутати, ако и сега се окаже, че в България няма чума по свинете, то скандала ще е огромен не само в ЕС, но и в целият свят, защото заради факта, че болестта се е разраства цената на свинското месо на много борси достигна най – ниските си нива само за месец, но пък за сметка на това в магазините на страни като България, Румъния, Полша и Чехия то повишава всеки ден цената си.
От Брюксел вече искат да знаят и истината, защо шефа на БАБХ в България е изпратен в шест месечен платен отпуск лично от премиерът на България Бойко Борисов и дали действията му по повод африканската чума имат нещо общо с придобиването на няколко големи свинекомплекса в България от приближени на двама братя създатели на три буквена борческа групировка от близкото минало в България покрай, която е гравитирал и самият Борисов и била ли е дъщерята на шефът на БАБХ интимна приятелка с единият брат и това ли е повода днес баща и да е председател на Българската Агенция за Безопасност по храните?
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/blog-post_90.html

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар