Македония

Огромен скандал! Кирил Петков върти коварни номера за РСМ след като излъга Брюксел и Вашингтон!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сваленият от власт премиер Кирил Петков скандално е дал разпореждане на Външната комисия в парламента да не се събере на извънредно заседания по въпроса за френското предложение за Северна Македония, научи БЛИЦ.

Нещо повече – Петков е заповядал на шефката на ключовата комисия Венцислава Любенова да не изготвя доклад по стратегическия въпрос за падането на ветото за приемането на РСМ в ЕС.

 

Любенова не само е недостъпна за колегите си, но и за журналисти, а телефоните й са изключени.

Действията на Петков за пореден път доказват двойствената му политика, изтъкана от лъжи и то не само в България, но и в Брюксел и Вашингтон по въпроса за Македония. Проваленият министър-председател продължава да гази българската Конституция, защото неговото правителство трябваше да разгледа френското предложение, да изготви свое решение и да го внесе за обсъждане в НС, вместо да пробутва казуса на външната комисия, което прави в момента.

Многократно Петков си позволяваше да обвини ГЕРБ и ДПС като проводници на Кремъл по отношение на позицията им за Северна Македония. Особено остра бе критиката му към най-евроатлантическата партия в държавата – ДПС, но постъпките му говорят единствено за лицемерие. Та нали ДПС в лицето на председателя си Мустафа Карадайъ внесе в Народното събрание предложението на Франция за РСМ.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова е категорична, че е невъзможно да има решение на НС до срещата на върха в Брюксел, която е на 23 и 24 юни.

Депутати от опозицията смятат, че ако премиерът искаше да отиде в Брюксел с решение на НС вече щяло да е насрочено извънредно заседание на външна комисия. Петков щял да се оправдае, че парламентът няма решение.

Документът, изготвен от френското председателство на Съвета на Европейския съюз (ЕС), предвижда европейски гаранции за това, че Скопие ще изпълни ангажименти към София, за да може да бъде вдигнато българското вето върху начало на преговори за членство на съседната държава в ЕС.

Ивайло КРАЧУНОВ


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар