САЩ

Огромни символи Z и V бяха поставени пред посолството на САЩ в Москва

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пред посолството на Съединените щати в Москва са поставени гигантски букви Z и V символизиращи подкрепа за въоръжените сили на Руската федерация, които се сражават в Украйна, посочва агенция Франс прес.

Огромни латински букви „Z“ и „V“ – символи, използвани от руските военни и които бяха възприети от поддръжниците на руската офанзива – бяха поставени пред входа на посолството на един от главните пътища на Москва. Западът прекъсна връзките си с Русия на фона на войната в Украйна, която продължава вече повече от 21 месеца.

„Буквите са поредните прокремълски символи, поставени на прага на посолството на САЩ, където националистически активисти от години поставят изображения, подкрепящи антизападната външна политика на Москва“, допълва изданието.

През последните години няколко западни държави преименуваха улици, на които се намират руските посолства или консулства, в подкрепа на Украйна или на имената на критици на Кремъл, Русия или СССР. Във Вашингтон улицата, на която се намира руското посолство, беше преименувана в чест на убития руски политик Борис Немцов.

Връзките между Москва и Вашингтон достигнаха най-ниското си ниво от времето на Студената война, като САЩ и техните съюзници наложиха на Москва безпрецедентен пакет от санкции, откакто започна кампанията си. САЩ също така въоръжават Украйна, за да ѝ помогнат да се пребори с руското настъпление.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар