Ода на радостта удари тежко Батальонът се строява. И рапа със заслуга

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Вече е факт: Борисов и властта му а ла Батальонът се строява, отива в историята. Крепостта, отбранявана яростно от армията на „калинките“, институции, прокуратура и олигархични отряди падна от гвардията на Ода на радостта от Девета симфония на Бетовен…

Всичко, което се случва е за добро. Понякога ни се струва, че сме в задънена улица, не се получава, удряме се в стена. Оказва се, че не е тупик, а остър завой, не е края на живота, а начало на нов.

 

Нека не се страхуваме от промяната. Понякога е полезна. Понякога – необходима. Този път и приятна.

 

Дойде краят на ерата „Борисов“ не само под напора на гражданското недоволство и съпротива, но и по чисто логични причини. Една от тях е смяната на поколенията в политиката. Отдавна бе ред на младите да заявят своите идеи за просперитет на държавата и те го направиха. Съпротивата на статуквото бе жестока, но обречена.

 

Едно от обвиненията срещу „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев бе, че са усмихнати и наивни. Прекрасно и за предпочитане пред сърдити, мразещи и много крадливи.

 

Борисов си тръгва. Той е бесен, виновни са му всички извън ГЕРБ, сърдит е и готов за реванш. В плановете му влизат саботиране на промените, опазване на Иван Гешев и Сотир Цацаров – последните крепости на мафиотския управленски модел. Ще е трудна битка, но те вече са част от миналото.

 

И не е само това. Музикантът Христо Петров (Ицо Хазарта) нанесе нокаутиращ удар на Борисов в 25-и МИР в София, където доскоро лидерът на ГРЕБ се чувстваше абониран за първото място.

 

На този фон второто място на изборите на ГЕРБ е все едно Етиопия да спечели сребро на световното по хокей на лед… Скоро дори присъствието на Борисов в политиката ще е нелепо. Това ще рефлектира в партията му и стройната структура, за която се твърди, че представлява ГЕРБ ще се окаже мит. Сривът е очакван и желан, защото досегашните управляващи бяха обединявани от зависимости, съучастие в корупция и криминални деяния, злоупотреба с властта и репресии спрямо несъгласните с диктаторския режим.

 

Процесът е необратим. Това не означава лесен. Задкулисието чрез Борисов срина България до дъното на Европа, превърнаха я в държава трета категория в ЕС. Наистина е крайно време това да се промени. Българският народ не заслужава подобно унижение и несправедливост. Бъдещето е в тежки реформи и път напред. Резултатите ще се усетят съвсем скоро.

 

Чао, политическа турбо чалга!

 

Огнян Стефанов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар