Байдън: Ще прекарвам повечето време с писалката за вето, ако демократите загубят изборите

Одобрението за Джо Байдън спадна до рекордно ниско ниво, откакто е президент на САЩ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Одобрението за президента Джо Байдън бележи лек спад в сравнение с равнището от предишния месец, но е близо до най-ниската точка, откакто той е президент, показва допитване на Центъра за изследване на обществените въпроси на Асошиейтед прес-NORC.

Според него през последните няколко месеца се наблюдават умерени колебания в подкрепата за Байдън. В новото проучване президентът се ползва с одобрението на 38% от сънародниците си, при 45% през февруари и 41% през януари. През юли миналата година рейтингът му достигна най-ниската си точка за цялото му президентско управление – 36%, когато домакинствата в САЩ започнаха да изпитват цялата тежест на нарастващите разходи за гориво, храна и други, предава БТА.Интервютата с анкетираните показват, че обществото изпитва смесени чувства към Байдън, който се очаква да обяви кандидатурата си за преизбиране до лятото на тази година. Когато става въпрос за президента, хората обикновено застават в една от двете крайности – абсолютна лоялност и агресивна омраза, които са характерни за разделената политика.


“Не смятам, че той най-добре представя моята позиция и проблеми. Но знам, че да бъдеш президент е свързано с компромиси”, каза 30-годишният Андрю Дуайър за Байдън.

Само 31% от запитаните одобряват управлението на Байдън в сферата на икономиката, което е приблизително същото като през последната година. Управлението му на икономиката се възприема като слабо поне от края на 2021 г., когато инфлацията, за която администрацията предполагаше, че е временна, се превърна в по-голям проблем за бизнеса и семействата.

Петдесет и една годишният Майкъл Маккомас е гласувал за републиканците през 2020 г., дава средна оценка за президента. Той отбеляза, че ще са необходими години, за да се определи дали федералните разходи за инфраструктура отговарят на дадените от Байдън обещания.

Разликата между цялостното одобрение на Байдън и одобрението за работата му по отношение на икономиката се дължи основно на демократите, 76% от които казват, че одобряват начина, по който той се справя с работата си като президент, докато 63% одобряват справянето му с икономиката. Малцина републиканци одобряват Байдън и по двата въпроса.

Само около една четвърт от американците смятат, че икономиката се развива добре или че страната се движи в правилната посока, показва допитването. Тези цифри също се променят съвсем леко през последните няколко месеца.

Оценките за работата на Байдън в областта на външната политика (39% одобрение) и изменението на климата (41% одобрение) са почти сходни с общото равнище на одобрение. Към 74% от демократите и 9% от републиканците одобряват Байдън по отношение на външната политика, а 67% от демократите и 17% от републиканците одобряват работата му по отношение на климатичните промени.

Тереза Оджуро, 29-годишна докторантка в Рочестър, Ню Йорк, заяви, че е очаквала повече от Байдън – “просто малко повече стабилност в икономиката”. Оджуро, гласувала за Байдън през 2020 г., също така отбеляза, че банковите фалити влияят негативно на оценката й, а също, че е обезпокоена от това колко високи са данъците в щата Ню Йорк в сравнение с предоставяните придобивки.

“Ако Байдън си върши работата, защо в щат като този, виждате, че хората наистина страдат? Това е една от основните причини, поради които се налага да се промени политиката”, казва Оджуро.

Допитването е осъществено сред 1081 пълнолетни лица, от 16 до 20 март. Статистическата грешка е 4 процентни пункта.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар