Ожесточени боеве в Очеретине, Русия подсилва офанзивата с още военни части

Ожесточени боеве в Очеретине, Русия подсилва офанзивата с още военни части

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия изпрати още военни части в Очеретине в Източна Украйна, за да подсили офанзивата си в района, но украинската армия контролира по-голямата част от селото и очаква доставките на американски оръжия да обърнат ситуацията в полза на Киев, заявиха днес украинските въоръжени сили, цитирани от Ройтерс и БТА.

След като през февруари руските сили превзеха града бастион Авдеевка, те бавно напреднаха през поне половин дузина села, тъй като изтощената украинска армия беше принудена да използва пестеливо намаляващите си артилерийски запаси, отбелязва Ройтерс.

Днес край Очеретине се водят ожесточени сражения, но Назар Волошин, говорител на украинското Източно командване, заяви, че ситуацията е “под контрол” и украинската армия държи две трети от селото.

По думите му украинските войски са успели да обстрелват района от селото, който е завзет от руснаците. “Врагът е блокиран и се предприемат мерки той да бъде изритан”, каза още Волошин.

Същевременно на север руските сили се опитват на всяка цена да превземат Часов Яр, въпреки че не са влезли в стратегически важния град, допълни говорителят на Източното командване.

Часов Яр, който е разположен на възвишение, се разглежда като врата към останалите важни градове в Донбас, които Русия иска да превземе. Украинските войски са превъзхождани по численост и въоръжение, но новият пакет от американска военна помощ значително повдигна бойния им дух.

Волошин каза, че очакваната от Украйна чуждестранна военна помощ включва боеприпаси, артилерийски снаряди и оръжия, които ще помогнат за обръщането на хода на войната на фронтовете край Бахмут и Авдеевка, както и в други райони.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар