Оказва се, че най-големите нарушители на закона по време на протестите са полицаите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оказва се, че най-големите нарушители на закона по време на протестите са полицаите!

Колкото и странно да ви звучи, но проверката на снимковия материал показа, че полицаите масово нарушават “Инструкция № 8121з-988 от 17 август 2015 г. за вида на личния знак, за условията и реда за ползването му и реда за носене на индивидуален идентификационен номер от служителите на Министерството на вътрешните работи”.

Съгласно чл. 10 от тази ИНСТРУКЦИЯ “Униформеният състав носи индивидуалните идентификационни номера само при изпълнение на задачи, пряко свързани с охрана на масови мероприятия”. Наша проверка обаче, показа, че именно това задължение не се спазва от полицаите, което според юристи ги превръща в нелегитимни. Юристите твърдят, че при това положение гражданите не са длъжни да изпълняват разпорежданията на полицай, който не се легитимира и не може да докаже, че е такъв. По време на масови мероприятия легитимирането на полицаите става именно чрез индивидуалните идентификационни номера, които са длъжни да носят на униформите си.

Когато не изпълняват служебните си задължения на масови мероприятия, полицаите се идентифицират с персонален личен знак. Ето какво гласи чл.2 от Инструкцията:

Чл.2. (1) Личният знак е персонален, с посочен номер и се дава на служителите на МВР съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР).
(2) Личният знак или служебната карта служат за удостоверяване самоличността на служителите при осъществяване на предоставените им от закона правомощия.
(3) Личният знак не се носи от служителите по време на осъществяване на охрана на масови мероприятия.
(4) Индивидуалният идентификационен номер се използва от пряко ангажираните полицейски органи, които изпълняват служебните си задължения в униформено облекло (униформен състав) при охраната на масови мероприятия и служи за персонална идентификация на всеки служител.
Ние ще търсим отговор за нарушенията на полицаите от техните началници!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар