Около 10 млн. лв. отиват за борба със свлачищата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Бойко Борисов, придружаван от министрите на регионалното развитие и на екологията, инспектира работата по срутището в Искърското дефиле. Всеки може да види в какво състояние са скалите, да видят работещите горе и в какви условия работят, посочи Борисов по време на инспекцията, показана във Фейсбук.

“Единственият шанс да се предотврати подобно нещо, е да отрежем с 45 градуса наклон. Това са милиарди и още по-лошото е, че след това ще тръгнат свлачища. Затова – мрежи, вместо два три пъти да минават по трасето да чистят камъните”, каза Борисов.

По думите му нощно време не разрешава да се работи заради безопасността на хората. Важното е бързо да стане готово, но при всички мерки за безопасност, подчерта премиерът.

Борисов обяви, че правителството заделя десетки милиони за ремонти по старите трасета, от които около 10 милиона ще отидат за свлачища.

“В понеделник най-вероятно министър Христо Терзийски ще свика междуведомствената комисия по бедствия и аварии, защото има подобно свлачище над Благоевград. За него ще са необходими около 4-5 млн. Може би има и още 5-6 подобни належи. В сряда ще издадем постановление и веднага ще дадем на кметовете да работят. Може би над 10 млн. лв. ще отидат за ремонти и срутища. Трябват мрежи, чистене”, коментира той.

“В понеделник министърът на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и с кметовете на Варна и Бургас, отиват да успокоят населението. За радост валежите напълниха язовирите. Да не се притесняват хората за сух режим.”, заяви Борисов.

Относно нерегламентираните сметища, премиерът заяви, че са се появили нови. Борисов напомни и за почистването Искър. По думите му колкото и да се чисти, ако сами не пазим, няма да кой да се сърдим.

“Трябва да се пази. Всеки като си отнесе торбичка и я хвърли, после на кого се сърдим. Когато отидат българите в чужбина не хвърлят по този начин”, поясни Борисов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар