Окончателно! Кирил Петков не е нарушил Конституцията.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков не очаква ожесточена битка по време на предизборната кампания за два вота на 14 ноември. Очаква нормална политическа битка в рамките на правилата.

Той определи като свеж полъх появата „Продължаваме промяната“ и посочи, че партиите, които не съставиха кабинет след изборите през април и юли, са били скъсани на парламентарния изпит.

По думите му в предаването „Опорни хора“ казусът с гражданството на един от лидерите на „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков, е сложен.

„Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна – дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност. Кирил Петков не е нарушил Конституцията, ако го е направил в писмена форма с нотариална заверка на подписа адресирано до Канада“, заяви проф. Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

На мнение е, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия.

„Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи“, добави бившият служебен премиер.

„В президентската битка има две основни и достойни фигури – президентът Радев и Анастас Герджиков. Вероятно ще отидат на балотаж“, посочи проф. Герджиков, който не очаква кандидатурата на Мустафа Карадайъ да повлия особено на вота.

Оптимист е за съставянето на кабинет след изборите на 14 ноември и има големи очаквания към „Продължаваме промяната“. ГЕРБ щели да спечелят изборите, но никой нямало да иска да се коалира с тях.

„Станаха малко като прокажена партия и ще се премине към втората политическа сила „Продължаваме промяната“. Много близо след тях ще бъде БСП, ще се представят по-добре от предходните избори“, смята проф. Герджиков.

Според него от ИТН са показали неопитност и са допуснали груби политически грешки с недалновидни ходове. Той не ги вижда преди четвърто място след вота.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар