Nexo Настимир

ОКТОПОДЪТ „NEXO“! Осветлиха всички тайни връзки в криптопирамидата – в схемата Настимир Ананиев, ПП, синът на Лидия Шулева и „ХелпКарма“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тайни връзки с политици и съмнителни бизнесмени имат криптоизмамниците оt Nexo. Припомняме, че вчера прокуратурата и ДАНС удариха пирамидата. От разкритията до този момент стана ясно, че през платформата на Антони Тренчев и Коста Кънчев са превъртени над 94 млрд. евро, като клиент е било лице, финансирало терористични актове.

Предполага се, че Тренчев и Кънчев още миналата година са избягали в Дубай и много трудно ще могат да бъдат изправени пред българското правосъдие. Но кои всъщност са собствениците на Nexo и какви са обвързаностите им с български политици?

Помните ли „Хелп карма“?

Съоснователят на Nexo Коста Кънчев и управителят на „Фондация Хелп карма“ Константин Кръстев са братовчеди. Двамата са и съоснователи на Кредисимо, откъдето идва и първоначалното финансиране на Nexo.

Бащата на Коста Кънчев и чичо на Константин Кръстев влиза в управителния съвет на „Хелп карма“ през март 2018 г., година преди благотворителната фондация да преустанови дейност след позорния скандал с отклоняване на средства от дарителски кампании за болни дечица. Точно тогава стартира официално дейността на Nexo.

А помните ли Антони Тренчев?

Антони Тренчев е съосновател и директор на няколко Nexo дружества. През 2017 направи нов проект под името „Сдружение СЕГА“ с настоящия депутат от ПП Настимир Ананиев, с когото са имали и фирма „Форекс Капиталс“.
Двамата са депутати от Реформаторския блок и са част от проекта на Меглена Кунева.

За Тренчев в Nexo работи и друг представител на „Продължаваме промяната“ – Александър Ракшиев. Бившият депутат на Киро и Асен е управител на криптопирамидата в Пловдив.

Има сериозни съмнения, че бившият вицепремиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев също е свързан с криптопирамидата. Твърди се, че той също е в близки отношения с основателите на Nexo и ежедневно като финансов министър и вицепремир е ходил в офисите им.

Както ПИК съобщи, семейството на Антони Тренчев също има солидни връзки с политици и общественици. Неофициално се говори, че бащата на криптофараонът е агент на Държавна сигурност. Майката пък е мултимилионерка и държи над 30 бутика в София на най-известните марки за дрехи. Отговаряла е и за стайлинга на първата дама Десислава Радева по време на първия мандат на Радев.

Първоначално в Nexo управители са били Георги Шулев, Антони Тренчев, Калин Методиев и Коста Кънчев. Георги Шулев напуска дружеството, любопитно е да се спомене, че той е син на бившия социален министър от НДСВ Лидия Шулева.

За Шулева се знае, че е близка с медийния олигарх Иво Прокопиев. Точно кръгът „Капитал“.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар