ОЛАФ погва двама депутати от ГЕРБ за джиповете на МВР

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вместо съветника на президента Пламен Узунов, ОЛАФ да подгони двамата герберасти, които стоят зад порочния договор на МВР за купуването на китайските джипове, сглобени в завода на Гриша Ганчев!

 

Договорът, посочен от ОЛАФ като причина за прокурорско разследване, е качен на сайта на Вътрешното министерство, но странно защо медиите на хунтата говорят наизуст, без поне да се опитат да го изровят и покажат на обществото.

А договорът е повече от смайващ. Подписан е на 22.02.2018 г. при МВР министъра Валентин Радев, сега депутат от ГЕРБ. Със заместник Красимир Ципов, също депутат от ГЕРБ в момента.

НО СРОКЪТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ, КОЙТО Е ОПИСАН НА НЕГОВАТА ЧЕТВЪРТА СТРАНИЦА Е „ДО 25.09.2017 Г.”, Т.Е. 5 МЕСЕЦА ПО-РАНО.

Реклама

ДОРИ ДА ИМА ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА, ТОВА СЪЩО Е УДИВИТЕЛНО: ЩО ЗА АДМИНИСТРАЦИЯ НЕ ЧЕТЕ ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ПОДПИСВА, ОСОБЕНО КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА ДОГОВОР НА СТОЙНОСТ 11 599 710 ЛВ. ОТ ДЖОБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА?!

Плюс това, 180 дни от 22.02.2018 г. са до 22.08.2018 г., не до 25.09., така че и тази версия не минава. Датите дават представа и за още нещо.

Изваждането на темата един месец, след като писмото на Европейската служба за борба с измамите го е изпратила, а ние сме го получили, е предвидено като удар по президента, който изненада политиците с изпреварващия си ход на 1 февруари да обяви, че се кандидатира за втори мандат с вицепрезидента си Илияна Йотова, която на мнозина им се искаше да превърнат в негова алтернатива.

Това беше втори опит за удар по него чрез съветника му Пламен Узунов, който е задържан, а през зимата и пролетта на 2017 г. за 2 месеца беше служебен министър на вътрешните работи. Вече веднъж пропагандата се опита да завихри темата преди няколко години, не особено успешно, припомни и 19 минути.

Президентът отвърна, че няма как Узунов да има вина за поръчка, чиято подготовка е стартирана от вътрешния министър Румяна Бъчварова, след като през 2014 г., след затварянето на Корпоративна търговска банка, фалира и заводът за автомобили в Ловеч, финансиран от нея. А на собственика му остана голям брой коли на склад. И е завършена с подписването на договора през 2018 г. от вътрешния министър Валентин Радев, също от ГЕРБ.

Управляващата партия отвърна, че ОЛАФ разследвала поръчката заради промени в нея, наложени от Узунов. Само че до подписването на договора е имало 9 месеца (от 4 май 2017 г., когато служебното правителство е сменено от Борисов 3, до 22 февруари 2018 г., когато е подписан контрактът), в които те да бъдат коригирани.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар