Олимпийска медалистка дава безплатни уроци срещу 10 кг стъклени отпадъци – Още спорт – Зимни спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова се включи в инициативата  „Re-спортувай: Стъкло за кънки“ на организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България. Обявено бе, че всеки гражданин предал 5 кг стъклени опаковки (шишета и буркани) ще може да се възползва от безплатно каране на кънки, а при 10 кг ще получи безплатен урок от самата Евгения Раданова.

 

През целия сезон 2021/2022, със съдействието на ЕКОПАК, на пързалка „Юнак“ ще се извършва разделно събиране на отпадък.

 

„Моето желание да участвам в тази инициатива е усещането, че всеки един от нас трябва да даде своя пример за разделното събиране на отпадъци и опазването на околната среда. Спортът е място, където ние изграждаме своя характер и учим децата на това какво е животът“, каза Раданова, която е най-успешната българска спортисти на зимни олимпиади с два сребърни медала на 500 метра от Солт Лейк Сити 2020 и Торино 2006 и бронзов на 1500 метра от Солт Лейк Сити 2022.

 

Раданова пожела на българските спортисти на зимната олимпиада в Пекин през февруари да бъдат най-вече смели.

 

„Пожелавам на българските спортисти в Пекин да бъдат преди всичко смели, защото по време на олимпийските игри всички хора имат очаквания към тях. Това понякога ги кара да се чувстват слаби, а аз им пожелавам да бъдат смели и да покажат това, за което са се подготвили“, каза тя.

 

Раданова отговори и как се печели олимпийски медал, а в нейния случай – три медала.

 

„Олимпийски медал се печели с изключително много труд, постоянство и характер, а три медала – с три пъти повече характер, воля и постоянство“, добави Раданова.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар