Омбудсманът се срещна с шивачките от Дупница – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шивачки от фабриката за обувки в Дупница отново протестираха заради неизплатени заплати. Те не са получавали парите си за два месеца, сумата възлиза на близо 100 хил. лева, предаде БНТ.

Недоволните се срещнаха с омбудсмана Мая Манолова. Тя ги увери, че ще получат всичко дължимо от работодателя си. От 2-и януари шивачките не ходят и на работа, защото фирмата временно е спряла дейността си.

Сменени са пълномощникът на дружеството, както и управителят. Собственик на фирмата е италианският бизнесмен Джовани Габриеле, който миналата година обяви в несъстоятелност друга фирма и още дължи по две заплати на бившите си работници.

 

Мая Манолова, омбудсман на Република България: Тези възнаграждения вече има как да бъдат взети и да бъдат компенсирани от Фонда за гарантиране на вземанията при несъстоятелност на работодатели. Промените, по които се мъчихме цяла година вече са факт, така че искам да ви успокоя, че парите ще бъдат получени, както от новия работодател “АМshoes”, така и от “Амбонданца”. Добрата новина този път е, че няма прехвърляне на фирма, защото това вече е забранено.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар