Кристалина Георгиева

ООН свали Борисов 2, да видим дали ще се случи и с Борисов 3

България, ООН
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Помните ли хладната есен на 2016 г.? Ако не, напомняме накратко – България имаше издигната кандидатура за генерален секретар на ООН в лицето на шефа на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Ни в клин, ни в ръкав обаче издигна още една номинация за същия пост.

От всички телевизии обичайните заподозрени дърдорковци ни убеждаваха как Борисов е договорил с Меркел и „американците” именно тогавашния ни еврокомисар да бъде избрана за генерален секретар.

Който кажеше обратното, биваше подлаган на подигравки и публично охулван.

Реалността се оказа ужасяваща. Кристалина завърши предпоследна в класацията, доста след Ирина Бокова.

Елементарно беше да се знае, че американците, които не си плащат вноса в ООН и по онова време бяха в най-жестоката президентска кампания в кратката си история, и Германия, която не е постоянен член на Съвета за сигурност няма да повлияят на избора. Дори и да искат.

А те пък даже и не поискаха.

Когато провалът стана световен, същите дърдорковци, с които ни заливат „свободните да виждат истината” и недотам български телевизии, започнаха да обясняват как това, което си било случило, а допреди дни го определяха за събитието на века, всъщност нямало никакво значение.

Баба на село изобщо не се вълнувала от тази работа.

Това беше в края на септември.

В края на октомври 19 минути предвиди с точност 0,4% трагичния резултат на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на българските избори за президент.

От четирима номинирани Партията избра най-негодния за надпреварата с мисленето: „Когото и да издигнем, машината за избори, която имаме, ще го качи на трона”.

Да, ама не!

Румен Радев поведе на изборите за президент на България.

В деня след първия тур на президентските избори срещу 19 минути започнаха наказателни ревизии, които при предвидени в закона 3 плюс евентуално два месеца, вече продължават 23-и.

Кабинетът Борисов 2 падна след втория тур и управлява в оставка още два месеца.

В деня след него започнаха наказателни ревзии срещу единия от основателите на 19 минути, които продължават и досега противно на закона.
За всичко беше виновно ООН. То беше онази капка…

Две години по-късно, пак през септември гледаме ли повторение на сериала в неговия трети сезон?


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар