Оперативно мероприятие на ГЕРБ вкара арменската общност в скандал с Президента за датата на изборите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общоарменският Благотворителен Съюз „Парекордзаган“ София и Варна, излязоха с официално опровержение на твърдението, че етносът у нас е против насрочената дата за парламентарни избори. Те изпратиха Декларация за дистанциране от публикуваната позиция на „Арменска общност – България“ до Президента.

„Не е наша работа, нито право да се бъркаме в политически теми и да нарушаваме Конституцията на РБългария по отношение правомощията на държавния глава, сред които са и определянето на дата за избори. Не знаем кой съчини отвореното писмо от „Арменска общност-България“ до Президента. Но, тъй като Общоарменският Благотворителен Съюз „Парекордзаган“ е представена в „Арменска общност-България“, би трябвало да се потърси и нашето мнение преди произнасянето и от наше име. За нас, заедно с Великден, възможността за гласуване, става двоен празник“, категорични са тяхни представители пред rns.

Ето и самата Декларация на уважаваното Сдружение:

арменци, кево

Както вече е ясно, от името на „Арменска общност – България“ вчера бе разпространена информация, че арменците не са съгласни с Президента Румен Радев за изборния ден и настояват дадата да бъде променена. Мотивите са, че в този ден се празнува арменският Великден. Хората предпочитали да го прекарат отдадени на вярата си. Същите определят 4 април като неудачна дата за парламентарни избори. Обвиняват Президента в непознаване на историята, неуважение към етносите и традициите им, както и към вероизповедание, различно от православното християнство. Те заявяват, че дата е преднамерено и тенденциозно избрана от Румен Радев, за да наруши правата на арменците в РБългария.

Писмото предизвика бурни реакции, като цяло в посока противопоставяне на арменци и българи. Повечето коментари и в социалната мрежа бяха с тезите, че никой не налага насила гласуване, че никой не отнема нечии права и в края на краищата не е редно един етнос да налага волята си над целия народ в държавата.

Ситуацията е напълно непонятна. Католиците не коментират, сдружение се произнася вместо всички арменци. Най-вероятно някой е мотивирал друг да пише на Президента от името на арменците за 4 април. Дали това е „активно мероприятие“ и с каква цел – ако е ДА, или е израз на посредствена умствена дейност, би трябвало да се произнесат компетентните органи, категорични са арменци пред електронното ни издание.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар