Операция „Бяло”: До момента са иззети над 10 000 дози дрога – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Операция „Бяло”: До момента са иззети над 10 000 дози дрога

стоп кадър/НОВА

Операция „Бяло” продължава в цялата страна. До момента са иззети над 10 000 дози дрога. Това обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева. „Това са вероятно и над 10 000 дрогирани шофьори, които са потенциални убийци на пътя. От един автомобил бяха намерени и иззети над 100 дози”, уточни Милева, цитирана от Нова тв.


До настоящия момент като обвиняеми са привлечени над 400 лица. Образувани са 254 нови досъдебни производства за държане и разпространение на наркотици. Претърсени са над 300 адреса в цялата страна. Разкрити са повече от 10 нарколаборатории. Открити и иззети са над 2700 стръка марихуана. 

Проверени са над 1500 училища и над 1600 заведения. „Станахме свидетели на това задържането на ученик, който продаваше дрога на своите съученици за по 50 лв. на хапче”, каза още Сийка Милева.

В Добрич в един домовете на задържаните са намерени и иззети 30 000 евро.

Говорителят на главния прокурор коментира, че между МВР и прокуратурата никога не е имало напрежение. „Общите ни усилия са категорични и наркомафията не трябва да бъде спокойна”, подчерта тя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар