Нинова

Опозицията в БСП: Нинова се тресе от страх да не разобличат далаверите й

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корнелия Нинова се страхува, че служебните министри може да разобличат схеми и далавери, оставени като наследство за тях от кабинета „Петков“, в който тя бе участник като вицепремиер и министър на икономиката. За това намекват от опозиционното течение в БСП „Социализъм 21 век“ в поредно отворено писмо-позиция във връзка с драмите в левицата.

„От началото на седмицата лидерите на БСП и особено Корнелия Нинова за пореден път откриха безпринципна и нечистоплътна словесна атака срещу президента и вицепрезидента. Поводът е назначаването на служебно правителство, но причината е друга – страх от евентуалните разкрития на кабинета за завещаното му наследство, включително и за нарушения на закона и злоупотреби със служебното положение на висши сановници от проваленото управляващо мнозинство.

В публичните послания се прокарва внушението, че правителството е „анти-БСП“, защото цели да уязви и унизи Нинова.

Ерго, БСП – това е Нинова и без Нинова няма БСП. Това не просто не е вярно, то е непочтено към партия, която току-що отпразнува 131-ния си рожден ден и повечето от хората в БСП членуват в нея преди Нинова да е била родена.

Откритата война срещу служебния кабинет е поредно алиби за поредната изборна загуба“, предупреждават критиците на червеното ръководство.

Според тях под пластовете на дребнавите и заядливи атаки срещу президента се внушава и нещо друго – че не може социалисти да участват в управлението на страната, ако не са получили одобрението на Нинова, както не може да бъдат уволнявани от правителството, ако се ползват с нейното благоволение. „Подтекстът е готвената противоуставна разправа с тримата членове на НС на БСП, които приеха назначения за министри, а може би не само с тях.

Уважаеми членове на НС на БСП! Време е да дадете отпор на групата, окупирала ръководството на партията в името на личните си интереси. Не позволявайте имената ви да се покрият с позор заради ваше съучастие в приключването на БСП като водеща политическа сила“, пишат още гневните на Нинова и ко. социалисти.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар