Оранжерия за марихуана прикрита с копачки за бийткойни, разкриха край Пазарджик

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Огромна, високотехнологична наркооранжерия за марихуана разбиха по-рано днес полицаи в Калугерово при акция, проведена под ръководството на прокуратурата. Оранжерията се помещава в стопанско помещение на бившето ТКЗС. Тя е прикривана в хале за легален добив на криптовалута. В нея се отглеждали 1100 броя растения. 

Според запознати, досега са единици обектите за производство на дрога с толкова скъпо и високотехнологично оборудане. По предварителни оценки, стойността му е за над 100 000 лева, отделно намерената в оранжерията марихуана струва повече от 500 000 лева.

При гасене на пожар в производствено помещение на фирма за копаене на криптовалута служители на МВР случайно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана. 

След изгасяването на огъня на пожарникар му направило впечатление огромното количество чували с компост в близост до копачките за биткойни. При последвало претърсване зад фалшива стена е открито тайно стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията.

Снимка: Прокуратура

Арестуван е управителят на фирмата наемател на помещенията. Той е с чисто криминално досие.

Главният прокурор Иван Гешев и апелативният прокурор Тодор Деянов лично дойдоха на място в Калугерово, за да поздравят колегите си и полицейските екипи за брилянтно изпълнената операция, при която има и задържан.

Гешев подчерта, че това е поредният успех в противодействието срещу наркопроизводството и допълни, че колкото повече са разкритите престъпления от този род, толкова по-голяма сигурност ще има за децата на България.

 

“На първия етаж в помещението се намират устройства за копаене на така наречената криптовалута. Те са били за прикритие на основната незаконна дейност на наемателя – предвид обстоятелството, че при отглеждане на марихуана се консумира голямо количество електроенергия”, обясни апелативният прокурор Тодор Деянов.

“До 8000 лева всеки месец е заплащала фирмата, която е наела това помещение, за ползване на ток”, информира директорът на полицията в Пазарджик Ивайло Тишев.

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар