Орбан задължава банки, телекоми, енергийни компании и търговски вериги да плащат извънреден данък

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Унгария ще задължи банки, телекомуникационни компании, големи търговски вериги, застрахователи, енергийни компании и авиокомпании да предават „голяма част от своите допълнителни печалби“ на държавния бюджет на страната, обяви премиерът Виктор Орбан на страницата си във Фейсбук.

 

 

 

Орбан посочи, че специалните данъци ще се прилагат през 2022 и 2023 г. като добави, че банките и компаниите, които реализират „извънредни печалби“ в сегашната трудна ситуация на фона на войната в Украйна и повишаването на цените, ще трябва да допринесат за укрепването на унгарската армия и за финансирането на компенсациите, които домакинствата ще получат за високите си битови сметки.

 

 

 

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви извънредно положение в страната, което влиза в сила от днес. Това се случи веднага, след като бе съставено новото му правителство, съобщи „Блумбърг“.

 

 

 

Извънредното положение като нов управленски инструмент бе одобрено от парламента по-рано във вторник. „То ще даде на правителството „пространство за маневриране и способност да реагира незабавно“ на последиците от войната в съседна Украйна, каза Орбан във видеообръщение на страницата си във „Фейсбук“.

 

 

„Дер Щандард“ напомня, че Орбан прави това за трети път – първият път беше по време на миграционната криза през 2015 г., след това имаше 2-годишно извънредно положение заради пандемията от ковид. Това дава възможност на правителството да управлява с декрети.

 

 

Сега

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар