Орбан намекна, че Унгария може да напусне ЕС

Орбан към украинските бежанци: Вън от моята страна! Само Путин за вас!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на Унгария не понася украинските бежанци и украинците като цяло. В началото на войната той не забрани влизането им в Унгария, тъй като му бе наложен натиск от ЕС, но сега вече спокойно може да ги изгони, пише Fakti.bg.

Виктор Орбан е започнал процес по изселване на бежанците от Унгария. Той е крайно недоволен от наглото им поведение и безчинствата, които правят по магазините и улиците.

Оказва се, че украинците не предизвикват безредици само в България, но правят това и в по-напреднали страни като Унгария. Там също съсипвали стоки по магазините, не ги заплащали, държали се агресивно посред нощ и още куп непристойни неща вършили.

Виктор Орбан изгони украинците от Унгария

Затова Орбан бил категоричен, че тези хора трябва да си заминат от Унгария час по-скоро и вече голяма част от тях са изселени. В някои местни медии се пише, че премиерът ги нарекъл с думата „fajta“, което на български се превежда нещо като „пасмина“.

Унгарските издания пишат също, че Виктор Орбан е на страната на Владимир Путин и Русия в конфликта с Украйна и дори се надявал Путин да се разправи с украинците подобаващо.

Ненавистта на Орбан към Украйна не е случайна. Тя е започнала още преди началото на войната. Будапеща от години обвинява Киев в насилствена езикова асимилация и дискриминация на унгарците в Украйна.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар