Орбан

Орбан посочи, защо ЕС загуби своята независимост и стана васал на САЩ

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европа вече не е в състояние да определя собствените си интереси, камо ли да действа в съответствие с тях. Това заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в Цюрих.

Той заяви пред присъстващи на официално събитие, че Европа е „изгубила способността си за самоопределяне“, като добави, че континентът вече не осъзнава какви са целите му и какви средства трябва да избере, за да ги постигне.“

Това, което виждаме в Европа днес, е болезнено„, каза унгарският премиер, който настоя, че европейските лидери имат възможност да определят съдбата на континента, но не го правят и позволяват на сили извън Европа да диктуват мястото ѝ в света.

„В резултат на това Европа вече не контролира себе си, икономическата тежест на ЕС постоянно намалява и ЕС очевидно не е в състояние да се справи с разширяването.“

Премиерът отбеляза също, че след двете световни войни западната половина на Европа не копира англосаксонския модел, а следва християндемократичен модел, който „създава специфично европейско качество“ и запазва християнската традиция в икономиката.

„Лидерите от онова време са били в състояние да представляват европейските интереси“, каза той.

„За разлика от тогава, сега в Европа има либерално-прогресивно господство“, твърди Орбан, като подчертава, че след 1990 г. прогресивно-либералните сили са взели властта и са се опитали да изнесат принципите си в незападната част на света.

Премиерът заяви, че когато европейски политик говори за европейски ценности, той обикновено има предвид интересите на голямите държави членки на ЕС.

Днес в Европа липсват политици, а бюрократите са навсякъде„, оплака се Орбан.

В отговор на въпрос за миграцията Орбан заяви, че с изграждането на граничната си ограда Унгария е създала силна защита, която защитава не само Унгария, но и Шенгенското пространство и Германия.

Унгарският лидер добави, че не е добро решение да продължаваме да приемаме големи количества мигранти и вместо това Европа трябва да се съсредоточи върху изпращането на помощ там, където е необходима.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар