Орбан

Орбан: Приехме 2 милиона украинци, а само 35 000 работят. Няма други такива лентяи в цял свят!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на Унгария се оплака от украинските бежанци

Виктор Орбан не е отказал да приема бягащи от войната украинци, но повечето от тях не намират в Унгария онова, което търсят. Ето защо от 2 млн. украинци, преминали в Унгария, едва 35 000 са останали, пише Bgonair.bg.

„Приемаме украински бежанци, все пак не сме чудовища. Унгария обаче, за разлика от останалите страни от ЕС, не ги приема безвъзмездно, а с определени условия. Всеки от тях трябва да работи, но не всеки иска. Затова повечето вече ги няма, просто ги мързи.“, разкри унгарският премиер.

По този начин той отговори индиректно на упрека на папа Франциск, че се държи безразлично към украинските бежанци и е нужно да им оказва по-голямо внимание.

Според някои информации пък украинците не желаят да остават в Унгария заради топлите взаимоотношения между Виктор Орбан и Владимир Путин. Те не са сигурни, че утре Орбан няма да ги предаде на Русия. Освен това не им се нравело медиите в Унгария да не определят Путин като агресор.

Още за Орбан четете надолу!

Виктор Орбан: ЕС няма съвест!

Виктор Орбан продължава да счита, че Западът подклажда напрежението във войната в Украйна!

Лидерът на Унгария е бесен от всичко, което се случва покрай войната в Украйна. Според него тази война отдавна да е приключила и да са били спасени хиляди човешки животи, ако не беше намесата на Запада.

Виктор Орбан се обяви за пореден път срещу изпращането на военна помощ на Киев. Той вижда в това ненужна намеса в конфликта от страна на ЕС, писа News.bg.

„Украйна не е член нито на ЕС, нито на НАТО. Не виждам причина за всичко това, което се случва от една година насам. Заради тази постоянна намеса на Запада войната в Украйна продължава да взима жертви. ЕС удължава войната умишлено и Унгария се разграничава от тези действия“, заяви Орбан.

Той е категоричен, че европейските държави не бива да спират икономическите си връзки с Русия. Затова Унгария сключи много изгодна сделка за доставка на газ за следващите 10 години, докато други страни като България трябва да плащат тройно през посредници, за да се сдобият пак с руски газ.

„Икономиката на Европа е силно зависима от Русия. Затова не разбирам това буквално репчене без никакво покритие. Не е нормално това, самоубийство е от европейска страна“, каза още унгарският премиер.

Виктор Орбан е един от малкото европейски лидери, които не осъждат Владимир Путин за поведението му в Украйна. Той е на мнение, че това, което става в Украйна в момента, е между два братски народа и други народи нямат място в конфликта.

„Ако ЕС имаше съвест, щеше да му тежи смъртта на хиляди в тази война.“, каза още Орбан.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар