Орбан размаза ЕС: Всички умрели са ваксинирани със западни боклуци, затова залагам на Русия!

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Унгарският лидер Виктор Орбан направо попиля Европейския съюз, който се опита да го накара да спре сътрудничеството си с Русия по отношение на COVID ваксините. Не е тайна, че Унгария закупи огромни количества „Спутник В“, а дори вече в страната има заводи, които я произвеждат.

Орбан е убеден, че спасението в чисто здравословен аспект е на изток. Според него още по време на социализма се е заформила тенденция източноевропейците да са по-здрави от ззападняците, писа Vtorifront.bg.

„В някои отношения Източният блок навремето беше в пъти по-напред от Запада. Аз съм живял 26 г. в социалистическа Унгария и имам преки наблюдения. Като бях дете, ни ваксинираха с руски ваксини и виждате резултатите днес. Умрелите на запад са в пъти повече от тези на изток. В Германия например половината население се ваксинира с руската ваксина, а другата половина със западните. Всички умрели са били ваксинирани със западни ваксини.

По време на Студената война хората от Запада умираха като мухи от болести, непознати в Източния блок, защото всички бяхме ваксинирани с руски препарати.“ – подчертава унгарският министър-председател.

Той е категоричен, че няма да жертва здравето на своя народ, за да угоди на Брюксел. Според него няма място за политика по отношение на пандемията и затова трябва да се използва най-добрата ваксина.

„Аз вярвам на нашите лекари и щом те казват, че „Спутник В“ е най-добрата ваксина, нея ще ползваме. Изобщо не ме интересуват исканията на ЕС, Унгария е независима държава и има право да взима независими решения. А пък в ЕС могат и с белина да се ваксинират, ако искат.“ – каза още Виктор Орбан в интервю за немското издание BILD.

Според повечето анализатори Унгария се завръща към Русия и ваксините са само първата крачка. В следващите години има два варианта за Унгария. Или да напусне ЕС, или да остане в него като шпионин на Путин, считат специалистите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар