Орбан

Орбан: Унгария ще купи 700 млн. куб. м. газ от Русия

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Унгария очаква през лятото да сключи споразумение за закупуване на допълнителни 700 милиона кубични метра руски газ. Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви това в петък по радио Kossuth.

„Все още преговаряме с руснаците за получаване на допълнителни 700 милиона кубически метра газ“, каза той, като отбеляза, че споразумение ще бъде постигнато през лятото на 2022 г.

На 21 юли министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто заяви, че са започнали нови преговори за доставка на газ от Русия за републиката. Според него намерението на Унгария да закупи допълнителни 700 млн. куб. м газ е продиктувано от необходимостта да се гарантира сигурността на енергийните доставки в страната през следващите месеци. Той подчерта, че унгарското правителство вижда най-важната си задача в осигуряването на необходимите обеми енергийни доставки за националната индустрия и населението на страната.

През септември 2021 г. унгарската компания MVM подписа два дългосрочни договора с Газпром, които предвиждат доставка на общо 4,5 млрд. куб. м гориво годишно по тръбопровод през Сърбия и Австрия, заобикаляйки Украйна. Споразумението е за 15 години и може да бъде предоговорено след 10 години изпълнение.

Източник: ТАСС

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар