Организаторите са категорични: Луковмарш ще има! – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Луковмарш все пак ще има. Това стана ясно на нарочна пресконференция в БТА, на която организаторите на мероприятието от “Български национален съюз” казаха, че са се уточнили с представители на МВР шествието да се проведе тази събота (17 февруари) от 17:30 ч. Сборният пункт ще бъде пред сградата на бившия партиен дом в столицата, като организаторите обаче не пожелаха да уточнят маршрута. По думите им на събитието се очаква да присъстват между 1500 и 2000 души. От “Български национален съюз” уточниха, че нямат информация да се подготвя контрашествие. Организаторите се оплакаха от лоша комуникация по отношение на провеждането на мероприятието със Столична община, като казаха, че кметът Йорданка Фандъкова е правила опити да промени характера на шествието и то да премине под формата на поклонение, а не като манифестация. Организаторите подчертаха, че през последните седмици по адрес на Луковмарш и срещу самите тях се трупат купища откровени лъжи. По думите им обаче онези, които отправят тези обвинения, никога не посочват конкретни факти, с които да подкрепят твърденията си.

“По наши правила абсолютно недопустимо е да се пропагандират послания, забранени от българското законодателство. Винаги е имало държавни органи, които следят какво се говори и прави по време на самото шествие. За 15 години няма за какво да се хванат”, поясниха още от “Български национален съюз”. Реакции Надявам се в събота да не станем свидетели на това срамно събитие Луковмарш. Тази позиция и на правителството заяви днес на брифинг в Министерския съвет Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и в качеството си на национален координатор за борба срещу антисемитизма, предаде БГНЕС.

Според Георгиев българският народ в годините е показал, че неговата толерантност и възможност да живеят заедно на една територия хиляди години на раси, народи и етноси, е непоколебима и не би толерирал каквото и да е изместване на етническия модел. Георгиев определи за тревожно и срамно събитието, което е планирано за тази събота – Луков марш. Той изрази надежда, че българският народ не би се поддал на подобна провокация да се връщаме в мрачните времена с почит към хора, които са били съпричастни към един от най-мракобесните режими в човешката история. “Бих се радвал този марш на омразата да не се проведе, и то в такъв сериозен момент, в който би застрашил репутацията на страната ни пред нашите европейски партньори”, каза той. По-рано БСП призова премиера Бойко Борисов да ограничи шествието Луковмарш. Според социалистите това е “редовна февруарска политическа провокация”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар