Организаторът на „Мис България“: Елизабет Кравец ни дължи 30 000 евро – Шоубизнес – Лайфстайл

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Организаторът на „Мис България“: Елизабет Кравец ни дължи 30 000 евро

ФБ/Елизабет Кравец

“Защо свалихме короната е въпросът, който вълнува всички. Прочетох много неща в социалните мрежи и искам да изясня нещо – Елизабет Кравец не е направила нещо незаконно или престъпление, освен неспазването на договора”, каза в предаването “Преди обед” организаторът на конкурса “Мис България” – Гаел Санчез.

В понеделник стана ясно, че организацията отнема короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец. Така тя вече няма право да ползва търговската марка с наименованието “Мис България” в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

В отворено писмо в социалните мрежи Гаел Санчез посочва, че тя ще бъде освободена от титлата си, тъй като подронвала имиджа и престижа на “Мис България”. Освен това носителката на короната многократно била предупреждавана за нарушенията си.

“Отначало започна добре. Бях много щастлив от този избор, но много бързо разбрах, че може би тя иска да управлява нещата сама. Веднага след конкурса първото нещо, което поисках, е да постави координати на “Мис България” в Инстаграм профила си, за да може брандовете да се свързват директно с нас и нещата да се управляват правилно. Много дълго време я молех за това. Тя казваше “да”, но никога не го правеше”, казва Санчез.

“Първо се случи с видеоклип, който тя направи. Аз не знаех за него. Разбрах, защото много хора в България започнаха да се свързват с мен, казвайки ми, че ще участва поне в 4 видеоклипа. Тя е преговаряла директно с продуцента, а аз като мениджър трябва да съм наясно тези неща. Това беше първият червен флаг”, добави той.

 “Вторият червен флаг – тя взе парите в брой, без да ме уведоми. Казах си, че може би, тъй като е млада, не разбира коректно системата. Помислих си, че ще е хубаво да се видим и изясним тези неща. Но тя така и не отговори след това. Няма отговор от нея от зимата – от февруари или от края на януари. Трудно е, когато инвестираш в някой толкова”, допълни организаторът на конкурса.

Санчез обясни, че не ѝ се е обаждал, тъй като обича всичко да бъде написано черно на бяло.

 “Изпращал съм ѝ съобщения, в които изрично я уведомявам, че ако не проведем нужната среща и тя не изпълнява задълженията си, ще бъда длъжен да я уволня. Така че – всичко беше ясно. Това не е изненада. Трябва да кажа, че това дори е нейно решение, защото тя беше наясно. Аз ѝ дадох дори още седем дни аванс за отговор, тя не се интересуваше. Не може да се прави на изненадана”, категорично заяви той.

Гаел Санчез обясни, че въпреки че притежава лиценза за “Мис България”, това не е основната му дейност.

 “Аз се занимавам с международни проекти и основно холивудски филми, така че първото, което тя изгуби беше ролята в следващия ми филм, който продуцирам през септември. Опитах се да ѝ обясня, че трябва да бъдем селективни, защото така малко по малко да я доведа да Холивуд”, каза още организаторът на конкурса.

“Имах силно партньорство с най-добрите агенции за модели в света. Когато провериха профила ѝ, видяха, че Елизабет е направила много странни реклами сама. Казаха ми, че искат да ми помогнат, но тя е направила грешен избор с марките, които е избрала. По нейно собствено решение не успях да я развия повече”, коментира Гаел Санчез.

“Сега тя ни дължи неустойки. Ние също трябва да ѝ платим една сума. Дължим й може би около три хиляди евро. Тя на нас ни дължи може би 30 хил. евро”, уточни той.

 

Според официалното съобщение Елизабет Кравец не е изпълнявала задълженията си и е участвала в “дейности, които противоречат на ценностите на организацията”.

Тя обаче не е съгласна с тези твърдения.

“Не уронвам престижа на короната “Мис България”, каза в “Преди обед” Кравец в първото си интервю, след като ѝ отнеха титлата. 

“По договор няма клауза за отнемане на титла. Ако отидем в съда и наистина се докаже, че съм виновна, единственото нещо са финансови санкции”, каза Кравец.

“Ако той пожелае, ще се наложи да се срещнем в съда. Аз съм чиста пред себе си и пред хората, които са ме избрали. Не мисля, че заслужавам всичко това от негова страна”, каза още тя.

“Според мен истината е, че мотивът на Гаел Санчез не е в това, че уронвам престижа на конкурса, а в това, че неговите интереси са повече бизнес и финансови”, обясни Елизабет Кравец.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност