Организацията на Фетуллах Гюлен ползвала “Clash of Clans” за комуникация

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Организацията ФЕТО е използвала популярната онлайн игра Clash of Clans за комуникация със свои последователи сред кадетите на военни училища, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Това е признал в показанията си пред властите задържан миналата година кадет от средно военно училище в рамките на разследване на прокуратурата в Кония.

Clash of Clans служела като допълнително средство за комуникация на гюленистите наред с мобилното приложение Байлок и уличните телефони.

Според показанията на кадета, задържан по обвинения, че членува в групировката ФЕТО, за комуникацията са били използвани чат стаи на играта. Clash of Clans започнала да служи като средство за общуване между гюленистите през 2014 г., след което уличните телефони са отпаднали от употреба, признал още пред властите заподозреният.

Според Анкара организацията на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен е отговорна за опита за преврат в Турция от юли 2016 г. Движението на Гюлен се разглежда от турските власти като терористична организация – Фетхуллахистка терористична организация /ФЕТО/.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар