Война

Освободителите на окупираната от киевския режим Украйна вземат пари за всеки унищожен западен танк – вижте разценките

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Славните руските военни, които са унищожили в Украйна произведени в Германия танкове “Леопард“, както и бронирани бойни машини, предоставени от САЩ, ще получат допълнително възнаграждение, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

Това е част от по-широка схема за бонуси, по която от началото на войната над 10 000 руски военнослужещи са получили допълнителни индивидуални плащания.

Парите се отпускат въз основа на доклади на руски полеви командири.

“В момента се правят плащания на военнослужещи от Въоръжените сили на Руската федерация, които… са унищожили танкове “Леопард”, както и бронирани бойни машини, произведени в САЩ или в други страни от НАТО”, се казва в изявление на министерството.

Руското военно ведомство разкри, че до 31 май са били наградени общо 10 257 военнослужещи за унищожаването на 16 001 единици украинско и западно военно оборудване.

Сумата, която се изплаща за унищожаването на вражеска бронирана машина на пехотата, е 50 000 рубли (596 долара), а за танк е 100 000 рубли.

Военните пилоти и операторите от противовъздушната отбрана са получили по 300 000 рубли за всеки унищожен украински самолет или хеликоптер.

Попаденията в ракетните системи “Точка-У” и доставените от САЩ ракетни системи ХАЙМАРС се възнаграждават със същата сума.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност