Оскверниха гроба на бившия финансов министър на Германия Волфганг Шойбле (видео)

Оскверниха гроба на бившия финансов министър на Германия Волфганг Шойбле (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Беше осквернен гробът на бившия германски министър на финансите Волфганг Шойбле, съобщи полицията в родния му град Офенбург, цитирана от Ройтерс.

Служител на гробището е намерил дупка, изкопана в гроба на консервативния политик, който почина през декември миналата година. Той беше един от най-влиятелните политици в Европа за четвърт век.

“Неизвестно лице е изкопало около 1,2 метра дълбока дупка във формата на фуния”, каза полицията. “Въпреки това изглежда, че извършителят не е успял да стигне до ковчега на покойника”.

Полицията заяви, че е образувано разследване, но няма данни за вероятен мотив. В седмиците преди изборите за Европейски парламент се наблюдава ръст в случаите на насилие срещу германски политици, припомня Ройтерс.

Високопоставен политик, изпреварен от Ангела Меркел в борбата за лидер на консервативния Християндемократически съюз, Шойбле стана известен като яростен пазител на германския портфейл и наложи стриктни условия на Гърция за избавянето на страната от финансовата криза в еврозоната.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар