Левски

Оскверниха паметника и на граф Игнатиев във Варна. Внезапно, подло, притворно. Като американски бомбардировачи, изсипващи бомби над притихнала, цивилна София

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
ЕВРОУГОДНИЦИ – ЧЕТЕТЕ СИ ЕВРОКОМИКСИТЕ,
НЕ СЕ ПРОБВАЙТЕ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!

Оскверниха паметника и на граф Игнатиев във Варна. Внезапно, подло, притворно. Като американски бомбардировачи, изсипващи бомби над притихнала, цивилна София /на 9-и и 10-и януари, пак на днешния ден преди осемдесет години/.

Радостния си вой по повод гаврата с паметника на графа евроатлантиците обясниха с любов към Левски. Ах, Боже! Ами Левски се бореше с Османската империя, ерго, и с най-близкия й съюзник в смазването и заличаването на балканските народи – Великобритания. Чист евроатлантизъм са си тия империи, както и днес. Какъв Левски тук в сърцето на евроугодника?

А Апостола изгради тайната си революционна организация по модела на генуезеца Мацини – националист и непримирим враг на Австрийската империя /Австро-Унгария по-късно/, все едно Брюксел тогава.

Както и да е, най-близкият човек, на толкова почитания от сегашните евроатлантици Дякон, е моят прапрадядо Христо Иванов-Големия.

Шефът на Тайната полиция на БРЦК. Споменавам за роднинството си с този безкомпромисен, принципен, образован авантюрист, защото много четох и размишлявах през годините за личността му. Големия има ключова роля в руската армия за превземането на Ловеч през фаталното лято на 1877-а. И сега идва най-важният въпрос.

Ако Христо Иванов-Книговезеца /както е другото му прозвище/ дори смътно е подозирал, че руснаци са участвали в смъртната присъда на приятеля му, щеше ли да помага на руските генерали?

А ако българин, е имал информация по тези земи тогава, това е точно той. Повярвайте! Ами той е водел отчаяния опит за спасяването на Левски.

Да не говорим, че няма никаква логика да видим, какъвто и да е интерес, русите да премахнат ръководителя на най-голямата организация, бореща се на живот и смърт с техния враг – османците Та, хайде, евроатлантическите читатели на исторически комикси, каквито им пробутват стипендиантите на АзБ, да се кротнат малко. Искам да кажа, читателите на комикси да четат комикси, не да пишат исторически текстове. И да ядат торти с разпокъсани човешки тела. В това са добри. Махнете си обаче мръсните, омазани, ръчички от Апостола. А когато руснаците влязат в България, вие, както правеха дядовците и бащите ви преди, пак ще ближете. Със и без сметана. С по-малко сметана.

На фотографията: Христо Иванов Големия е между Левски и брат му Христо. В Първата българска легия Христо Иванов Кунчев е Малкия.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар