Ослепително красивата Габриела Козарева ще бъде махната от поста директор на Агенцията по вписванията – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията ще бъде сменен, каза пред журналисти премиерът Стефан Янев. Директор на агенцията сега е Габриела Козарева и тя ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.

Козарева е много красива жена, двойничка на топ актрисата от Турция Мине Тугай, но явно работата й не допада на служебното правителство, което ще й търси заместник.

В разгара на кризата с Търговския регистър правосъдният министър тогава Цецка Цачева сложи начело на управляващата го Агенция по вписванията Габриела Козарева. 40-годишната юристка от половин година е шеф на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Преди това беше зам.-министър на спорта – предложена от „Атака“, а още по-рано – шеф на имотите в спортното министерство. Когато министърът на икономиката Емил Караниколов сложи Козарева начело на малките и средните предприятия, не бяха огласени мотиви защо се маха дотогавашната шефка, нито защо се слага новата. 

Козарева е била и консултант в частния бизнес – в „Юрекс“, в „Евролекс“, а от 2011 до 2015 г. е директор на „Правни и корпоративни въпроси“ в „Нафтена Индустрия Сърбия Петрол“ ЕООД, дъщерно дружество на „ГазпромНефт“ АД. В началото на кариерата си е съдебен помощник във Върховния административен съд – апетитна длъжност за младите юристи. Завършила е класическата гимназия и право в СУ. От Министерството на правосъдието я представят като експерт с над 10-годишен управленски, административен и професионален опит в сферата на бизнеса и търговското право. 

„Мисля, че съм разгледала ситуацията от всички възможни ъгли“, казва Козарева в интервю, когато оглавява агенцията за малките и средните предприятия. Тогава е представена и като завършила дистанционен курс в Кеймбридж по английско и европейско право.

Имотната декларация на Козарева, подадена при встъпването й в агенцията за малките и средните предприятия, показва, че през 2013 г. е получила апартамент от 146 кв. м. и два гаража в София срещу замяна на друг имот. По-късно продава гаражите. Същата година тя купува и трети гараж, пак в район „Лозенец“, за който плаща 23 470 лв. от заеми. Следващата година си купува друг апартамент от 144 кв. м в „Лозенец“. Цената му е 234 700 лв., а средствата – пак от заеми. 

Козарева декларира две коли – BMW за 120 000 лв., купено през 2012 г. със заеми, и „Пежо“ за 15 000 лв., придобито през 2009 г. от заплата. Единственият заем, деклариран от Козарева, е ипотека за 89 500 лв. Има и два влога – от 10 000 лв. и от 5000 евро.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар