Османи: Има напредък в представянето и разбирането на позициите в България и РСМ

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи оцени днешните разговори в Скопие с българската делегация, водена от външния министър Теодора Генчовска, като конструктивни, проведени в добра атмосфера въпреки вчерашния инцидент с палежа на Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля.

По думите му са били създадени условия за интензивност на преговорите, като по време на тези разговори са били обединени експертният и политическият екип от външните министерства на двете държави.„Разговаряхме интензивно, в детайли, за всички аспекти от въпросите. Има напредък в представянето и разбирането на позициите в двете страни и в следващите дни, в различен формат, работата трябва да продължи, за да може идеите да бъдат облечени в конкретни решения, които след това ще се опитаме да сложим в пакет-платформа за преодоляване на различията. Двете страни са мотивирани да продължат, но имаме още работа, а времето е кратко. Ние сме сериозно заинтересовани за устойчивост на отношенията с България, ще се посветим максимално да успеем да го направим,“ каза Османи.


В рамките на два дни българският министър на външните работи Теодора Генчовска и водената от нея делегация беше на работно посещение в Скопие, за да бъдат продължени разговорите с министерството на външните работи на Северна Македония за преодоляване на отворените въпроси между двете държави.

След началото на разговорите в първия ден от посещението на българската делегация стана ясно, че рано сутринта е направен опит за палеж на Културния клуб „Иван Михайлов“ в Битоля, като пожарът е бил потушен преди да нанесе повече щети на сградата. Входната врата и табелата с надписа на клуба са унищожени. Министър Генчовска напусна разговорите и заедно посланика на България в Северна Македония Ангел Ангелов заминаха за Битоля, за да се запознаят на място със ситуацията, след което разговорите продължиха.

 

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар