Осман Октай: Рискуваме банковите сметки на парламента да бъдат блокирани, заради провокацията в Пеевски – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Осман Октай: Рискуваме банковите сметки на парламента да бъдат блокирани, заради провокацията в Пеевски

Николай Христов, БНР

„Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата държава (заради санкциите по „Магнитски“ – б.р.) Той е водач на две листи. Рискуваме банковите сметки на парламента да бъдат блокирани. ДПС получава субсидия от БНБ чрез Министерство на финансите – могат да бъдат блокирани тези сметки. ЦИК трябва да внесе пари на ДПС като участник в изборите – могат да бъдат блокирани сметките на ЦИК. Мафията до такава степен агресивно играе около Бойко Борисов и около Ахмед Доган“. Този коментар направи пред БНР Осман Октай, политически анализатор, бивш заместник-председател на ДПС, сега е член на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат. 

Със зависимостите, които Пеевски разполага върху Доган и модела „Доган“, налага своето номиниране в тези листи. Така трябва да се приеме номинирането му за водач на две листи за парламентарните избори, заяви Октай.

Според него само младите хора, които не са били в пионерските организации педи 1989 г., могат да отвоюват страната от „лапите на мафията“.

Октай определи призива за обединение на нацията като отказ да се търси сметка от бившите управляващи за корупцията и чекмеджета: „Групировките, които са обрали държавата, изкарват в центъра на София камиони и протестират срещу служебното правителство и президента Радев. Затова собствениците на протестиращите фирми се крият. Това са контролирани протести. Целта е да се дестабилизира държавата и мафията да не позволи да се отвоюва превзетата от нея държава“.

По думите на анализатора най-големият проблем е, че „моделът „Доган“, зад който се крият обръчите, дава сигнал да не се пипа мафията около Ахмед Доган, защото има опасност за етническия мир – това е дневният ред от София до Брюксел“: „Подписката, която ДПС организира от тук до Брюксел срещу служебните министри и президента, че са заплаха за етническия мир, означава, че зад Доган използват и етническата карта, което е тревожно“.

Осман Октай изказа мнение, че Мустафа Карадайъ – лидер на ДПС и кандидат на партията за президент, е „употребяван от мафиотския модел, който се крие зад Доган“.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар