Осман Октай: Слави да се извини и да отиде на преговори без кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Нищо не се променя със смяната на една кандидатура с друга. Ако ще и най-приемливия човек да се съгласи и Слави Трифонов да го посочи за министър-председател, нищо няма за излезе, просто защото формулата е провалена

Това каза пред Фрог нюз политическият анализатор Осман Октай след като бе съобщено, че лидерът на ИТН оттегля кандидатурата на Николай Василев за премиер на бъдещия кабинет.

 

Това не решава нищо за кукловодите на Слави. Нито за самия Слави, като бъдещо политическо оцеляване. Реакцията на хората не бе толкова срещу кандидатурата на Василев, а срещу начина, по който Слави Трифонов унижи парламентаризма в държавата. Именно срещу това от миналата година младите протестират както в България, така и в света.

 

В тази ситуация единственият възможен ход на Слави, е да се извини на своите избиратели  и бъдещи партньори. И след това да се яви на разговори. И то без предварително да представя друг кандидат за премиер и друг кабинет.

 

Попитан  каква според него е целта на утрешната пресконференция на ИТН с Николай Василев, Октай каза: „Нищо не може да направи Василев, освен да се оправдава за много неща, които излязоха –  за неговите обвързаности и „тъмното“ му минало с хора като Атанас Тилев, агент Румянцев, Спас Русев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар