Основната причина политиците да искат смъртта на финансовата ни независимост е така нареченият буфер – парите, които крепят валутния борд и в момента са над 50 млрд

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Необоснован скок на цените”. Така хърватските политици обясняват драстичното покачване на цените на почти всички стоки, но най-вече на хранителните, след приемане на еврото преди броени дни.

Правят се на много изненадани, обясняват се, заканват се срещу всеки лош търговец, размахват с пръсти. А ако искат да намерят причината трябва просто да погледнат огледалото. Хърватия не е изключение. През годините и други държави приели еврото са отчели ръст на инфлацията.

Разбира се, от екраните псевдо-специалисти и банкери ще ни обясняват, че това е само временен скок на цените, че после всичко ще се нормализира. Точно както Европейската централна банка обясняваше преди около година. “Инфлацията е преходна” казваха те и се правеха на ни лук яли, ни лук мирисали във връзка с милиардите евро пуснати в обращение.

В България скокът на цените ще е още по-голям и ще продължи по-дълго. Тук и в момента инфлацията е жестока. А ще бъде засилена допълнително от приемане на еврото.

Нещо повече, основната причина политиците да искат смъртта на финансовата ни независимост е така нареченият буфер – парите, които крепят валутния борд и в момента са над 50 млрд. Ако преминем на евро, тези средства ще бъдат достъпни за нашите скъпи управляващи и ще се почне яко пълнене на шкафчета.

Ето заради тази “мазнинка” всички партии освен Възраждане искат приемане на еврото. Без значение, че така всички българи ще обеднеят заради скокът на цените. А да не забравяме, че държавата ще има достъп до по-ниски лихви по кредити. А ние добре знаем нашите политици колко обичат да теглят дълг, който децата ни ще изплащат.

В парламента 6 от 7 партии са за приемане на еврото и искат убийството на българския лев. Единственият начин да бъдат спрени е предстоящите предсрочни парламентарни избори да бъдат спечелени от Възраждане!

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар