Оставиха в ареста учителя, обвинен в изнасилване на ученичка – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учителят Атанас Басмаджиев, обвинен за интемна връзка с непълнолетна ученичка, остава в ареста, реши съдът в Асеновград. Решението беше произнесено пред родителите на детето, които бяха видимо разстроени.

Защитата на Басмаджиев поиска по-лека мярка, като се позова на недоброто му здравословно състояние – прекаран инсулт и претърпяна наскоро сърдечна операция.Магистратите обаче не се съобразиха с това искане и мотивираха решението си с факта, че Атанас Басмаджиев може да извърши друго престъпление или да повлияе на 14-годишната да промени показанията си. Според съда има опасност насиленото момиче да развие Стокхолмски синдром.


Припомняме, че Атанас Басмаджиев беше арестуван миналата седмица по сигнал на директорката на училище “Св. Св. Кирил и Методий”. Тя сигнализирала полицията, след като с нея разговаряли родителите на момичето, което им признало за връзката си с учителя.

Мярката за неотклонение “задържане под стража”, наложена от Районния съд в Асеновград, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар