Оставка! Времето изтече!

България, Общество, Парламент, Политика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

13083289_10209678251538525_3108463023823067293_n“Оставка! Времето изтече!” Това мото на кампанията на Единна народна партия се превърна в символ на гражданския протест срещу поправките в Изборния кодекс, който събра стотици пред Народното събрание вчера. Хората се противопоставиха срещу посегателството над правата на милиони български граждани да гласуват. “Смятаме за окончателно падение на експертността и морала в това Народно събрание. Закони не се правят срещу определен човек, определена партия или определена група граждани. Това винаги е доказателство за корпоративно законодателство, което се различава от демократичните принципи в Европа”, категорична бе Валентина Василева – новоизбраният председател на ЕНП.

Обърнахме се към всички нормално мислещи българи да дойдат на протеста, защото смятаме, че са засегнати правата на всички и именно затова мястото на всички е пред парламента. Това е акт на гражданско самочувствие, а не на партийна или неправителствена организация, допълни Василева. От ЕНП очакват гражданите да бъдат чути и от президента на Републиката и той да се възползва от законното си право на вето в полза на хората, а не да премълчи в полза на партии, които търсят служебна победа за сметка на правата, залегнали в Конституцията.

“Ако днес предадем свободното си право на избор, утре ще ни отнемат и свободата на словото, и свободата на придвижване, и свободната пазарна икономика, които също са поставени под риск заради политическите практики на управляващите”, категорична бе Валентина Василева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар