Оставка за декана на юридическия факултет Д. Вълчев заради срама за СУ, който е допуснал с „незнанието” си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не само трябва да бъде уволнен вече напълно доказания с решение на Етината комисия на СУ плагиат Петър Илиев, който за малко не стана правосъден министър в първия и вътрешен и вицепремиер във втория вариант на български кабинет, предложени от партията на Слави Трифонов. Незабавна оставка заради това изключително срамно петно върху Софийския университет трябва да подаде и деканът на Юридическия факултет Даниел Вълчев.

Официалното му обяснение, че не знаел за казуса с Илиев може да звучи приемливо. Макар че едва ли отговаря на истината. Въпросът с плагиатството е обсъждан от преподавателката Киселова, която не е коя да е, а беше секретар по правните въпроси на президента на България Росен Плевнелиев, с колегите й, при това нееднократно. Със сигурност е обсъждан и във факултета, поверен на Вълчев. Да не говорим за катедрата по конституционно право, където двамата с Илиев работят заедно.

Освен, че както той добре знае, по закон „незнанието не е оправдание”.

А като мъж изобщо не му правят чест следните думи, които каза пред Дневник по повод на доц. Киселова, за да оправдае липсата на реакция във факултета към нейните сигнали, които са довели и до заплахи срещу личността на известната юристка, още повече споменава и нейната възраст, което вече е наистина невъзпитано:
„Аз например, да ви кажа съвсем честно, съм учуден, че човек на такава възраст като доц. Киселова и в такава позиция, се е уплашила от това, че някой й е казал нещо”.
Вълчев със сигурност знае, че Наказателният кодекс съвсем точно третира заплахите – с 3, с 5 и с повече години затвор.
Той допълнително омаловажава едновременно казуса с плагиатството, което

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар