ОСТАВКА НА МИГА! Не 10 000, 12 314 деца оставаха без забавачка заради некадърната Йорданка Фандъкова

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йорданка Фандъкова трябва да подаде оставка на мига, след като стана ясно, ме софийската кметица от Самоков остави не 10 000, както се смяташе досега, а 12 314 деца без детска градина.

Хилядите хлапета останаха неприети в забавачка и след второто класиране, което бе извършено в събота и сега родителите им трябва да намерят близо 1000 лв. на месец за частна детска градина, или пък да търсят помощ от баби и дядовци.

„Дали пък това не е целта – Фандъкова да лъже, че ще построи много детски градини, а накрая да се пълнят частните, които са на близки до ГЕРБ“, пита читател на Narod.bg.

Така във второто класиране участваха 14 932 деца. 1712 от тях искат да се преместят, т.е. те вече имат място в ясла или градина. Класираните са 906, сочат официалните данни на общината. Това означава, че извън градини и ясли засега остават 12 314 желаещи, пише „Сега“.

Заради резултатите след първото класиране родители и опозицията в София поискаха оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Тя пък се опита да прехвърли отговорността за нерешения проблем на районните кметове от „Демократична България“, които са начело на едни от най-засегнатите райони.

Миналата седмица новият зам.-кмет Мирослав Боршош, който бе директор на НДК по времето на ГЕРБ, излезе с предложение за двойно увеличаване на компенсациите за родителите на неприетите деца. За целта обаче поиска помощ от служебния кабинет, който отхвърли идеята и нарече това опит общината да прехвърли отговорността за проблема върху държавата.

След първото класиране в началото на месеца без места останаха 10 252 малчугани. Заради административните неуредици на общината обаче кандидатурите на много деца бяха елиминирани преди първото класиране и са били направени преди второто.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар