Оставят бъбречно болни без лечение, преобразуват болницата… От Covid-19 се печелят повече пари

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ БЪБРЕЧНО ТРАНСПЛАНТИРАНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
С действието или бездействието на министъра на здравеопазването проф. К. Ангелов единствения диспансер за бъбречно транспалнтирани в България ще бъде превърнат в Ковид отделение?! Единственото специализирано такова звено ще бъде унищожено във вида, в който съществува толкова години. Това противоречи на всички медицински и професионални норми – за човешките въобще не може да става и въпрос?!

Политическият популизъм на властта, през последните две години и афиширането медийно за създаване на програма за трансплантации у нас ни показва, че всичко е само един политически ЦИНИЗЪМ и нищо друго! На КОЙ му хрумна подобна идея и КОЙ български лекар се съгласи с подобно действие, обричайки на риск здравето и живота на бъбречно трансплантираните в България?!
Унищожаването на специализирани структури, като Клиниката по нефрология и трансплантации към УМБАЛ „Александровска болница”, Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Свети Иван Рилски” София и преобразуването им в Ковид отделения показва много ясно, каква е насочеността на властта към хронично болните пациенти по време на пандемия – систематично и насочено действие, което може да бъде квалифицирано единствено като ГЕНОЦИД!!!

Федерация “Български пациентски форум” категорично се противопоставяме на подобни безумия поставяйки на риск живота на българските пациенти с хронични заболявания!

Автор: Български пациентски форум

П.П. Говори се, че в момента най-изгодните клинични пътеки са тези за “Ковид-19”. Пациентите практически не се лекуват, а само лежат в болницата, което прави разходите почти символични. Излиза, че клиничната пътека е “златна мина” за болниците, и те предпочитат с това да се занимават, вместо да лекуват другите болни.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар