Острието на Бойко Стъки: Какво турско робство?! Вазов – вън от учебниците!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Острието на Бойко Борисов взе отношение и по темата за българската история. Станислав Недков – Стъки отрече напълно турското робство

Това се случи по време на интервю след ММА турнир в Одрин. Възлюбеният на Юлияна Дончева, който от месеци е заклет противник на протестите и заплашва да се саморазправи лично с недоволните хора по улиците, коментира взаимоотношенията ни с Турция.

„Българите и турците винаги са били близки народи. Какво турско робство, за Бога, имало е една обединена и преуспяваща държава. Всички в нея са се подкрепяли и са вървели заедно напред.“ – казва Стъки.

Той стига и по-далеч, като твърди, че Иван Вазов не бива да се изучава в учебниците. „Този автор е манипулативен и не отразява точно действителността от онова време. Ще предложа на министъра на културата да махне част от творбите му от изучаването в училище.“ – казва още ММА боецът.

Той смята, че в образователната система трябва да се заложи повече на изучаването на злините на комунизма и налагането на евроатлантическите ценности. Това за Стъки е единственият правилен път за България.

 

Спортистът брани сляпо властта и по всичко личи, че иска да е удобен за ДПС, тъй като тази партия играе съдбоносна роля в българската политика от 30 години насам. Именно затова хвали турците и отрича робството.

Стъки е лидер на антипротестите, като се твърди, че ако правителството остане на власт, за него ще има доста приятен пост в политиката. Засега обаче тази информация е непотвърдена.

Не е ясно обаче, според ММА боеца, как така е нямало робство, а е имало такива кланета като Баташкото например. Това не го обяснява.

Всъщност мнението на Стъки донякъде се препокрива с това на Иво Сиромахов, който пък твърди, че по-голямата част от българите изобщо не са искали да се освобождават от османска власт, а Априлското въстание е било направено от шепа ентусиасти и идеалисти.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар