Осъден престъпник “ратува” за чиста и свята република!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гледам Веселин Марешки при Георги Любенов по БНТ и ми става лошо. Интервюто започва с това, че Марешки, зам.-председател на българския парламент, осъден на втора инстанция на 4 години затвор за изнудване и рекет, има воля за “чиста и свята република”.

Представяте ли си?
Да, Марешки говори за чиста и свята република на живо по Българската национална телевизия и никой не го контрира.
Сюрреалистично ми е.
Антиутопично ми е.

Дано будилникът звънне и се събудя.
Но не, няма будилник, има една пресъхнала безпардонна устичка с меко артикулиране и заучена реч. А идеалът на Левски е употребен по най-отвратителния начин. Сдъвкан и изплют. Омаскарен, опетнен.
Реагирайте, защото посягат на паметта ни! Не става въпрос за кражба на пари по обществена поръчка, а за кражба на ценности, на идентичност. По-лошо от това няма – да люпиш семки безгрижно, докато изтриват националната ти памет и я подменят с кал.
Нормални ли сме да ги търпим тези?
Нормални ли сме да стоим безучастно?
Марешки, подписал гръмката и вече провалена нова Конституция без да я чете, изрича името на Левски, изрича и името на Ботев в това интервю, следвал ги като пример.
Не съм учил, че Левски и Ботев са подкрепяли турското робство, а са се правели на революционери.
Учил съм, че са храбри мъже и въпреки крехката си възраст, са имали дума, която не се чупи на две. За разлика от гръбнака на българския политик, когато наближат избори.
Черешката на тортата е въпросът на Георги Любенов: “Този патриотичен образ, който изграждате (!!!), как се проектира върху тази заявка за безпрецедентен политически ход?”
Не е грозно, не е смешно, не е абсурдно.
Затриващо е.
Опустошително е за всички нас.

Всичко много хубаво си написал и описал страстта си, но една дума ме грабна най-вече и тя е РЕАГИРАЙТЕ, което ме пронизва много лошо, защото 99%от българите чакат все някой друг да им свърши всичко, но знайте едно, че нито Левски, нито Ботев ще се върне, че да ОСВОБОДИ държавата ни отново от ТИРАНИЯ!! Така, че думата РЕАГИРАЙТЕ не се ли преобрази на РЕАГИРАМЕ няма НИЩО да се промени, защото българина е клавиатурен боец, будител и патриот 🙅‍♂️Съединението прави силата – Глас народен глас Божи ❤️🇧🇬

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар