Отврат: Ето тук настаняват бездомниците в София (СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Програмите за помощ и настаняване на бездомни хора, които Столичната община рекламира всяка есен, са пълен провал. Констатацията идва от снимки на обикновени граждани, разкриващи мизерията и погрома, в които тези хора са принудени да пребивават уж под патронажа на Йорданка Фандъкова и с парите от бюджета. 

От кадрите се вижда, че на няколко стотин метра от централните булеварди, където е един от центровете – в кв. „Красна поляна“, се крие гледка, наподобяваща най-миризливата и бедна бразилска фавела, а не институция в столицата на членка на Европейския съюз.

Кал, липса на тротоари, порутени сгради, счупени прозорци, изкъртени дограми и врати, полупаднали комини, тонове смет и ръждясали фасади, са само част от драматичния изглед на центъра за останалите без подслон, където те могат да изкарват зимните нощи и да получават топъл обяд.

„Неслучайно и млади, и стари, избират тунелите под града, подлезите и въздуховодите край пицарии, вместо да се озоват в тази ужасяваща среда“, коментират ядосани софиянци.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар