Отделянето на космическия кораб “Дракон” от МКС е отложено заради лошо време

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отделянето от Международната космическа станция (МКС) на американския космически кораб “Дракон”, който трябва да върне на Земята четирима астронавти, беше отложено заради неблагоприятни метеорологични условия в зоната на спускане, става ясно от съобщение на сайта на НАСА, цитирано от ТАСС и БТА.

По план астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада, руската космонавтка Анна Кикина и японският астронавт Коичи Ваката трябва да се върнат на Земята с “Дракон”.В съобщението се посочва, че американската космическа агенция “оцени прогнозните метеорологични условия и реши да се откаже от възможността за разкачване”, което беше планирано за около 10:00 часа българско време днес. Това се е наложило заради “силни ветрове в района на приводняване” на космическия кораб в Атлантическия океан.


Специалистите очакват да разкачат кораба, в зависимост от метеорологичните условия, не по-рано от четвъртък вечерта“, става ясно още от съобщението на НАСА.

Никол Ман, Джош Касада, Анна Кикина и Коичи Ваката пристигнаха на МКС през месец октомври м.г. По план те трябва да се върнат до края на седмицата.

На 2 март корабът “Дракон” на частната компания “СпейсЕкс” беше изстрелян с ракета-носител “Фалкон-9” към МКС с екипаж, включващ американците Стивън Боуeн и Уорън “Уди” Хобърг, руския космонавт Андрей Федяев и астронавта на ОАЕ Султан ал-Неяди.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар