Отец Дионисий: Властта днес е същата като на цар Ирод от времето на Спасителя

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сегашната ни власт е същата като на цар Ирод от времето на Спасителя. Хвалят се с възстановяване на храмове и манастири, а от библейската история знаем, че Ирод е направил най-красивия храм в Йерусалим, но е унищожил цялата духовност в съвремието си. Аналогично е положението днес. Властта у нас, която управлява чрез своя режим, не само е престъпна, но съсипа институтите на духовността – всичко, свързано с вярата, науката и просвещението. Това заяви във видео интервю за „Студио Банкеръ“ архимандрит Дионисий.

 

 

Вижте цялото интервю с архимандрит Дионисий тук:

 

 

 

 

 

 

В интервюто архимандрит Дионисий каза още:

 

 

Единствената разлика между комунизма и днешното управление е, че уродливостта на днешния режим е по-жестока, защото не е подчинена на идеология, а единствено на грабителство. Няма как да си затваряме очите – метастазите на това управление са навсякъде, то е връх на задкулисие, което наблюдаваме повече от 76 години.

 

 

Зависимостите във висшия клир на БПЦ са сходни с тези в МВР – всеки може да бъде сложен „на трупчета“. Главният прокурор може да определи следващия български патриарх когато пожелае.

 

 

ЕС не си затваря очите, той съучаства на нашата власт. Три немски фондации извършиха престъпление, финансирайки партията, управляваща вече 11 години – „Ханс Зайдел“, „Фридрих Науман“ и, за жалост, „Конрад Аденауер“. А това бяха институции, символизиращи Европа на нашите мечти.

 

 

Имотите на БПЦ са доста апетитни, а никога не сме виждали договори или анекси за ползването им.

 

 

Откакто този свят беше напуснат от покойния патриарх Максим, нещата в БПЦ трудно се контролират. И ако един или друг митрополит завърже контакти с подобни персонажи, това няма как да се възпре. Договорите за наеми могат да разкрият много връзки и зависимости.

 

 

Ще припомня на всички в църквата, от патриарха до клисаря, че нямаше първосвещеник, освен един – бащата на Св. Йоан Кръстител, който не хвалебстваше Ирод. Това за съжаление наблюдаваме 2000 г. по-късно на наша територия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар